Praktiske forhold

Praktiske forhold omkring psykoterapi

Når du kontakter en psykoterapeut, vil han eller hun sandsynligvis spørge dig, hvornår det ville være det bedste tidspunkt at tale sammen på. Du har måske allerede en idé om, hvornår det er for dig. Måske er det tidligt om morgenen før arbejde, måske i din frokostpause på arbejdet, måske om aftenen efter arbejde. Det er ligegyldigt, hvad tid er bedst for psykoterapeuten. Du kan selv vælge, hvilket tidspunkt der passer dig bedst.

Under dit første besøg vil du blive spurgt om nogle grundlæggende oplysninger om dig selv og også blive bedt om at beskrive, hvordan du har haft det på det seneste, hvilket kan have fået dig til at kontakte en psykoterapeut. Psykoterapeuten vil derefter gerne vide, om der er der noget specifikt, du ønsker at fokusere på i de kommende møder.

Dette er et godt tidspunkt til at fortælle din psykoterapeut, hvad der kan have udløst din beslutning om at kontakte dem, for så kan de arbejde med denne information. Her på Web-psykolog.dk er det primæret områderne stress, angst, depression og lavt selvværd vi arbejder med, men vi kan også tage fat på andre temaer. Psykologen er uddannet på Psykologisk Institut ved Århus Universitet.

Hvis dette er dit første besøg, vil der ikke blive talt så meget, I skal bare vænne jer til hinanden og lægge grunden til fremtidige møder. Hvis du har været der før, vil der blive talt meget mere og udforsket en del mere. Du vil sikkert føle dig lidt udsat i slutningen af en session, men hvis det er din psykoterapeut, vil det hurtigt gå over.

Husk, at psykoterapi er som enhver anden terapi – det tager tid at få det bedre.

Hvis det mere er undervisning i meditation du er på udkig efter, så er et også et område vi kan arbejde med.