Specialist i psykoterapi

Jeg har en psykolog som har specialiseret mig i at arbejde som terapeut. Jeg arbejder som specialist i psykoterapi. Jeg har studeret psykologi og terapi og har erfaring med at hjælpe mange klienter.

Jeg ser normalt mine klienter hver uge i en time ad gangen, og folk kommer til mig, fordi de ønsker hjælp. Nogle mennesker kommer f.eks. til mig, fordi de ønsker hjælp til at holde op med at føle sig deprimeret eller ængstelig, eller andre problemer. Man skal have en særlig tilladelse fra regeringen for at arbejde som terapeut.

En specialist i psykoterapi er ikke det samme som psykoterapeut. De er forskellige ting. For at blive specialist i psykoterapi skal man studere i mange år og have erfaring med at hjælpe mange mennesker. Det er ikke det samme som bare at lave terapi og have taget et kursus og have erfaring med terapi med kun én person.

Specialist i psykoterapi bruges normalt, når man taler om lægefagligt personale, f.eks. læger eller sygeplejersker.

Psykolog

Det er meget vanskeligt at blive specialist i psykoterapi, så hvis man er specialist, er man ekspert på sit område. Du har studeret mange års uddannelse og ved, hvordan man laver terapi med mange slags mennesker, der har forskellige slags problemer. Mange mennesker kommer til en specialist i psykoterapi, fordi de lider af psykologiske problemer, som andre læger ikke kan hjælpe dem med.

Nogle terapeuter, der har specialiseret sig i psykoterapi, har en rådgivningskvalifikation, hvilket betyder, at de kun kan arbejde som terapeuter. Andre terapeuter har ikke denne kvalifikation. Hvis du ønsker at få mere uddannelse i terapi, kan du måske læse videre og få en anden kvalifikation, f.eks. en kvalifikation som rådgiver.

En specialist i psykoterapi arbejder normalt for en klinisk psykolog eller driver sin egen private praksis.

De kan også arbejde for et hospital, f.eks. den lokale psykiatriske fond. Nogle gange arbejder de sammen med andre terapeuter og læger for at hjælpe folk med at få det bedre, hvis de har det dårligt og har brug for mere omsorg end terapi på egen hånd.

Erfaring fra mange klienter

Det betyder, at du har erfaring med at arbejde med mange kunder. Det er ikke det samme som kun at lave terapi for én person, selv om der er gået mange år siden da. Det betyder altså ikke, at man automatisk kan blive specialist i psykoterapi, blot ved at se nogen hver uge i flere år og sige, at det føles som om, man hjælper dem.